+36 30 3650 987 | hello@aszanakucko.hu

Rólunk

Stúdiónk a kuckó nevet nem véletlenül kapta. Ezzel szeretnénk utalni a kislétszámú, családias léptékű és hangulatú gyakorlótermünkre. Már az öregecske műemlékház belső udvara is sugározza ezt a bensőséges kuckó hangulatot, bérházakban ritka, virágos látványával. Engem magával ragadott. Amikor ezt a helyszínt megtaláltam, azonnal úgy éreztem, megvan. Itt a helyünk! És íme, itt vagyunk. Berendeztük, melegséggel és szeretettel töltöttük fel a kuckót, hogy felkészült oktatóink továbbra is fogadhassák régi és új vendégeinket.

Egy 10 fős gyakorlótermünk van, ezért az óráinkra bejelentkezés szükséges. Jelenleg csak készpénzzel tudsz fizeti. Ha csak egy alkalmat fizetsz, lehetőség szerint kerüld a tíz- és húszezres bankjegyet! Köszönjük!

Stúdiónkban elfogadjuk az Omega Sportkártyát, valamint az All You Can Move Medium kártyát.Oktatóink:

oros dóra jógaoktató

oros dóra

Mindig vonzott az a csöndes, befelé forduló önvizsgálat, amit a jógáról olvastam, de jó darabig hiányzott a bátorság a nyitáshoz. A jógázót hajlékonynak képzeltem, aki könnyedén nyakába teszi a lábát, és féltem ettől az ismeretlentől, ahol hiányosságaimmal kell szembesülnöm.

De a fájdalom, a sok ülő munkához kapcsolódó kellemetlenség végül győzött. 2000-ben elmerészkedtem az első tanfolyamomra a Sivananda Jógaközponba. Amit akkor és ott a jógától kaptam, az a vártnál sokkal több és izgalmasabb volt. Ma már tudom: egy soha véget nem érő önismereti út első lépcsője.

Évekkel később találkoztam a gerincjógával, és azonnal megszerettem. Miért? Mert megértettem, hogy ha valami már nem mûködik tökéletesen a testünkben, egyes testtartások felerősíthetik a problémákat. A gerincjógával megismertem a hátfájdalmak anatómiai hátterét, megtapasztaltam a módosított ászanák jótékony hatását és megtanultam mely ászanákról kell lemondani bizonyos problémák esetén, és melyekért érdemes küzdeni. A legnagyobb eredmény, a derékfájdalmam csökkenése, akkora erőt és lelkesedést adott, hogy úgy éreztem tovább kell adnom. Ez az elhatározás vezérelt 2010-ben a Mandala Jógastúdió gerincjóga oktatóképzésére, később ugyanitt RYT 200 hatha jóga valamint meditáció oktatóképzéseket végeztem.

Tudásomat Bene Máté, Almásy Csilla és Jeanne Heileman gerincterápiás továbbképzésein gyarapítottam.

2012-ben elvégeztem az Asram Jógastúdió kismamajóga oktatóképzését, azóta tanítom ezt az egészen különleges időszakot átölelő és támogató alkalmazott jóga irányzatot is.

Már nem gondolom, hogy minden jógi a nyakába teszi a lábát.
Az is a jógikus szemlélet része, hogy alázattal elfogadjuk korlátainkat, és megtanuljuk a határainkon belüli maximumot kihozni magunkból.

Óráimon nem fogsz extrém nyújtásokat végezni, viszont biztosan ígérhetem, hogy fizikailag és mentálisan egyaránt megerősödsz annyira, hogy a tested ne tegye tönkre önmagát.

Azon munkálkodom, hogy a jóga ne csupán a szerencsés hajlékonyak kiváltsága legyen. Ez a mozgás, ez az önismeret jusson el mindannyiunkhoz, csempésszen jól-létet a mindennapokba!

Elérhetőség: 06 30 365 0987

Zámbori Zita jógaoktató

Zámbori Zita

2015-ig aerobikot oktattam, miközben 2012-ben megismerkedtem a jógával, mely a hétköznapjaim szerves részévé vált. A power- és dinamikus jógába szerettem bele először, 2014-ben pedig elérkezettnek láttam az időt, hogy a jóga területén is oktatóvá váljak. 2015-ben szereztem meg a Flow Jógaoktató Oklevelet a Muditayoga által szervezett 200 órás jógaoktató képzésen és azóta oktatom ezt a jógaformát.
A mindennapi gyakorlás és a jóga tanítása újabb kapukat nyitott meg. A megtapasztalt mind fizikai mind mentális fejlődés arra ösztönzött, hogy még jobban beleássam magam az astanga jóga irányzatába ezért 2017-ben elvégeztem a Muditayoga Astanga Jógaoktató képzését. 

A jógaszőnyeg számomra az otthont, a hazaérkezést jelenti. Bárhol és bármilyen hangulatban lépek a szőnyegre, kizárom a külvilágot, elhagyom az egót, nem marad más, csak a flow, a mozgás, a légzés, a meditáció. Nem törekszem versengésre sem mással sem saját magammal szemben. Előfordul, hogy csak az astanga első sorozat ászanáit gyakorlom, de az is megesik, hogy olyan ászanasort viszek a jógamatracra, amit épp a közérzetem megkíván. Azt szeretném átadni vendégeimnek, hogy ha a jógát bárhol és bármikor gyakoroljuk, annak pozitív hatásai életünk minden területén megmutatkoznak.

Elérhetőség: 06 20 956 5564

Dóczi Veronika jógaoktató

Dóczi Veronika

A Jóga először kamaszként kacsintott rám, de akkor még nem tudtam, hogy a gyönyörű mantrazenék és furcsa mozdulatok mögött, valami egész mély és őszinte dolog rejtőzik.
Aztán sok évvel később, életem egyik mélypontján, mind szakmailag, mind pszichésen megújulásra várva jött velem szembe újra.
21. századi módon, az egyik közösségi portálon feldobott az üzenőfalam egy jógastúdió-hirdetést. Akkor tudtam, hogy ez nem lehet véletlen.
Először csak egy kis pihenésre vágytam testileg és lelkileg egyaránt, később ennél sokkal többet kaptam. Ahogy elkezdtem gyakorolni, egyre több dolgot tudtam meg saját magamról. Úgy éreztem, itt az idő, hogy másként is segítsek azoknak a gyermekeknek, akikkel gyógypedagógusként vagy tanítóként találkozom nap, mint nap.

Ezért 2016-ban elvégeztem az Asram Jógastúdió gyermekjóga oktatói képzését, majd 2017-ben a  kismamajóga oktatóképzést is.

Kislányunk 2016-ban született. A várandósságom utolsó hetéig jártam kismamajógára. Vallom, hogy ezt az időszakot a jóga még csodálatosabbá és harmonikusabbá teszi. Ennek is köszönhető, hogy kislányunk mosolyogva, boldogan jött a világra. S ez a kezdeti béke és nyugalom azóta is elkíséri. Igazi kis jógini.
Érkezése egy csoda a számunkra. Nap, mint nap tanulunk tőle magunkról és a világról. 

Úgy gondolom, hogy minden gyermek különleges, s csak akkor válik teljessé, ha kitárjuk felé a fejlődés lehetőségének kapuit.
A Baba-mama jógán is szélesre tárjuk ezt a “kaput” a babák előtt.
Igyekszem olyan közeget teremteni, hogy abban örömmel és felszabadultan tudjanak fejlődni a babák, s egy kellemes mozgásos együttlét legyen a mamák számára is.

Elérhetőség: 06 30 639 9736

Mussó Erika

Gyerekkorom óta kerestem azt mozgásformát, amiben ki tudok teljesedni, de a kezdeti fellángolás után mindig úgy éreztem, hogy valami hiányzik. Amikor egyetemi éveim során megismerkedtem a jógával, rögtön tudtam, hogy megtaláltam azt, amit mindig is kerestem. Szerettem a jóga által nyújtott kihívásokat és a kitartó, rendszeres gyakorlásnak köszönhetően látványos fejlődést értem el, nem csak testileg, de lelkileg, szellemileg és életmódom minőségében is. Kezdetben inkább az erőteljesebb Ashtanga és Vinyasza Flow órák vonzottak.

A női jógával akkor kezdtem el foglalkozni, amikor endometriózissal diagnosztizáltak. Ez egy manapság egyre többeket érintő nőgyógyászati betegség. Kerestem a megoldást, hogy az életmódommal hogyan járulhatok hozzá az egészségem fenntartásához. A női jóga számos válasszal szolgált. Általa olyan, a nőiességünket érintő, hormonális, belső szervi vagy akár lelki eredetű problémák helyreállítására fókuszálhatunk, amit sok más mozgásforma merőben elhanyagol. 

2019 nyarára végeztem el az AUM jógaközpont által szervezett női jóga oktatói tanfolyamot. Az oktatóm, Csuday Dóra nagy hangsúlyt fektetett a testi-lelki egyensúly megteremtésére. 

Szeretném megmutatni nőtársaimnak, hogy milyen fontos odafigyelnünk nőiességünkre, hogy egészséges nők, barátnők, feleségek és anyák lehessünk.

Elérhetőség: 06 20 494 7540

Venczel Nóra Henriett

2014-ben végeztem a Shennong Intézet Kínai Gyógymódok Akadémiáján WuShuangDaoYin gerincterapeutaként. 

A fejlődést és továbbképzést szem előtt tartva további tanulmányokat folytattam a fent említett intézményben Hagyományos Kínai Orvos szakon. 

Autodidakta módon kezdtem el a jógával foglalkozni 15 éves koromban. Akkoriban még nem voltak jóga stúdiók, de később találtam egy csoportot, ahová csatlakozhattam. 

Jómagam is sok éven keresztül ülő munkát végeztem, így tapasztalatból tudom, hogy a napi 8-10 órás ülés mennyire rossz hatással van az egész szervezetünkre.

Mondhatni ez az ördögi kör és saját állapotom világított rá arra, hogy többet kell figyelnem magamra és tudatosan kell foglalkozni a test egészséges állapotának helyreállításával. 

Önmagam miatt mentem el tanulni, majd elkerülhetetlenül sodródtam abba az irányba, hogy lehetőségem legyen a tanultak átadására.

Elérhetőség: 06 20 352 6514