+36 30 3650 987 | hello@aszanakucko.hu

Aktuális

Szülésfelkészítő foglalkozás – december 15.

A foglalkozásra elsősorban a 35. hetet betöltött kismamákat várjuk, ha apás szülést terveznek, akkor a párjukkal együtt. Apukáknak kifejezetten hasznos foglalkozás, mivel olyan segítő technikákat tanulhatnak, amelyek birtokában már tényleg hasznosnak érezhetik magukat a szülőszobán. Az ilyen foglalkozásokon leggyakrabban párjukkal vesznek részt a kismamák, tehát több apuka is jelen van, ami az ő esetleges feszültségeiket is nagymértékben oldja.

A résztvevők kényelmes ruhával készüljenek, hogy bármilyen, akár földön ülős, térdelős gyakorlatokban is részt tudjanak venni.

A foglalkozásnak nem előfeltétele a korábbi kismamajóga gyakorlás.

Ha a foglalkozás idején még nem töltöd be a várandósságod 35. hetét, de előre láthatóan a következő ilyen alkalmon nem tudnál részt venni, jelentkezés előtt konzultálj az oktatóval. (Szülésfelkészítőt rendszerint minden hónap utolsó vasárnapján tartunk.)

A foglalkozás témái:
– vajúdás alatt alkalmazható légzéstechnikák
– vajúdási pozíciók egyénileg / párban
– medencefenék izmainak lazítása
– masszázstechnikák és olajok
– vajúdás támogatása
– szülés körüli történések
– felkészülés a szoptatásra
– szülés utáni regeneráció
– baba és család születik, egyéni kérdések megbeszélése
– relaxáció

Időpont:
December 15. vasárnap, 15:00 –17:30-ig, maximum 5 pár részvételével.

A foglalkozás ára:
4000 forint egyénileg, 5500 forint pároknak. 
A helyed biztosításához az ár 50%-át jelentkezéskor kérjük befizetni készpénzben a stúdióban, vagy átutalással. (Utalási szándékod jelezd emailben, és megadjuk a számlaszámot!)

Bejelentkezés e-mailben: hello@aszanakucko.hu

Szeretettel várlak!
Dóczi Veronika,
kismama- és baba-mama jóga oktató, édesanya :)


A fény születése – téli napforduló december 21.

December 21-én a szombati hatha jóga óra kivételesen kora estére költözik át. Ezen a napon a Nap már 15:55-kor lenyugszik, így gyertyafényes gyakorlásunkat kinti fények már nem zavarhatják.

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való helyzetét fejezzük ki.

Téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni, és az év legrövidebb nappalát (következésképpen a leghosszabb éjszakát) adja.

A téli napforduló az északi féltekén december 21-én, esetenként, mint pl. az idei esztendőben is, 22-én van.

A téli napforduló az északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti, a legtöbb kultúrában számos ősi népi szokás kapcsolódik hozzá, ünnepségek kísérik, ilyen pl. a karácsony is.

Az egyre hosszabb sötétséggel járó novemberi, decemberi napokon szinte már várjuk ezt a leghosszabb, 15 és fél órás éjszakát, hiszen ez a nap a mélypont, innentől kezdve napról napra, mindig egy picivel hosszabbak  lesznek a nappalok. Éppen ezért ez a nap tekinthető a fény születésének. A téli napforduló örökké hirdetni fogja, hogy a sötétség felett mindig úrrá lesz a világosság: a Nap fénye örök és legyőzhetetlen!

A külvilág legnagyobb sötétségében engedjük, hogy bensőnkben a világosság kiteljesedjen. Az adventi időszak a megbocsátás, az elfogadás, az elengedés, a megtisztulás időszaka is. Önmagunk árnyékos oldalát is fogadjuk el, kössünk vele békét, hisz így vagyunk teljesek. Adjunk teret bensőnkben a csendnek, a megnyugvásnak, és csak figyeljük a felsejlő fényt!

Ezt az elcsendesedést fogjuk támogatni a december 21-i, gyertyafényes hatha jóga órán, melyen mind az ászanagyakorlással, mind a jóga nidrá gyakorlattal az elengedés kerül a fókuszba.

Az óra 16:30-kor kezdődik, és várhatóan 18:20-ig tart, tehát a megszokottnál valamivel hosszabb. Mivel a jóga nidrá gyakolat kb. 40 perces, készülj fel erre a hosszabb relaxált állapotra. A kuckóban mindenki 2 db takarót kap, ennek ellenére készülj meleg holmival! Legyen pulóvered, zoknid, hozhatod a kedvenc takaródat, akár a fejed alá is.

A foglalkozás ára 2000 Ft, a bérletek érvényesek. 

Szeretettel várlak!
Dóri

Szívcsakra workshop – január 11.

A Karácsony közeledtével az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megnyissuk a szívünket és szeretettel fogadjuk az előttünk álló időszakot. Ezért készülök számotokra egy olyan workshoppal, ahol a szív csakra lesz a középpontban mind elméletben, mind gyakorlatban. 

A szív csakra témája a szeretet adása és elfogadása. Fizikai szinten ehhez a csakrához köthető a mellkas, a szív, az immunrendszer, a tüdő és a légzés. A csakra elégtelen működése légzéssel kapcsolatos problémákat, szív panaszokat, sőt akár rákot is okozhat. Érzelmi szinten melankóliát, túlérzékenységet, érzelmi függőséget és félelmet eredményezhet. A szív csakra színe a zöld, érzéke a tapintás. A workshop során szó lesz arról is, hogy milyen tevékenységekkel lehet harmonizálni a szív csakrát.

Fókuszban lesz a felsőtest: mellkas- és vállnyitó ászanákkal, hátrahajlásokkal fogunk dolgozni. Nyújtjuk a mell izmait és oldjuk a váll merevségét. Ezek a mozdulatok segítenek a tartásjavításban, tágítják a tüdőt és könnyítik a légzést.

Lelki szinten foglalkozunk majd az önképünkkel, önelfogadással. Fő témánk, a szeretet adás és elfogadás. Ezekhez különleges feladatokkal és gyakorlatokkal készülök, mint például érintés- vagy hangfürdő. 

Lesz sok mozgás és elmélyülés, magunkba tekintés, meditáció.

A workshop tudásszinthez nem kötött, szeretettel várok kezdőket és haladókat egyaránt.

Időpont: Január 11. (szombat) 11:00 – 14:00

Részvételi díj: 4000 Ft/fő, páros részvétel esetén 3000 Ft/fő.

Bejelentkezés: https://aszanakucko.hu/esemenyek
Mit hozz magaddal? Elsősorban lelkesedést, érdeklődést, kényelmes ruhát, amiben gyakorolhatsz (pulóver és zokni is legyen), jegyzetfüzetet és tollat.

Várlak szeretettel! 
Mussó Erika

Időpontfoglalás várólistával – az alkalmazás szabályai

Kedves vendégeink!
Elkészült végre a várólista az időpont foglaló rendszerünkhöz! Ez szuper hír, de csak akkor fog gördülékenyen működni, ha megfelelően használjátok. Tehát fussuk át, hogyan működik, mit kell tenni, ha várólistára jelentkezel.

 • Ha egy órához már kiírja a rendszer, hogy MEGTELT, akkor már csak várólistára tudsz jelentkezni. Érdemes feliratkozni, ha tényleg szeretnél jönni, mert elég gyakran szokott lenni lemondás.
   
 • Lehet, hogy többen is vagytok várólistán, akkor lemondás esetén a rendszer automatikusan az első feliratkozót sorolja be a megüresedő helyre.

 • Erről a lemondás pillanatában a rendszer értesítő emailt küld arra a levelezési címre, amivel regisztráltál. Ettől a pillanattól kezdve már éles foglalásod van.

 • Értelemszerűen csak akkor fogsz erről tudomást szerezni, ha figyeled a levelező fiókod. 

 • Tehát ha feliratkoztál, akkor készülj úgy, hogy aznap jógaórára fogsz menni (még akkor is, ha esetleg nem kerül rád sor). Vigyél magaddal jógaruhát, és legkésőbb az órakezdés előtt 1 órával nézz rá a leveleződre, hiszen az utolsó pillanatban is előfordulhat, hogy valaki lemondja, és a helyét Te kapod meg!

 • Ha várólistán vagy, de a napod másképp alakul, és tudod, hogy akkor sem tudnál eljönni, ha megkapnád a felszabaduló helyet, akkor mondd le a várólistás foglalásod! Előfordul ugyanis, hogy mögötted még mások is ugyanarra a helyre várnak.
   
 • A lemondást megteheted a visszaigazoló emailben szereplő linkről, vagy a profil oldaladról (aszanakucko.hu/profilod) éppúgy, mint az éles foglalást.

 • Ha mindezek ellenére nem mondod le a foglalásod, és nem jössz el az órára, az óra árát akkor is ki kell fizetned, mivel a helyet valaki más elől foglaltad.

A várólistára feliratkozásoddal elfogadod a rendszerhasználat szabályait.

Mummy Tummy – szülés utáni rehabilitációs tanfolyam

A Mummy Tummy tréning egy szülés utáni rehabilitáció, mely nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezeli.

A tréningprogram egymásra épülő foglalkozásokból áll, a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, a funkcionális alapmozgások (újra)tanításával, a gátizmok visszaerősítésével is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.

A program részét képezi egy állapotfelmérés, ahol nem csupán a hasfal fizikális vizsgálatát végezzük, hanem funkcionális tesztek segítségével kiderítjük, a hasfal állapota, esetleges sérülése hogyan befolyásolja a mozgásrendszer működését.

A cél az idegrendszeri szabályozás újraindítása, az ideg-izom kapcsolatok helyes kiépítése, egy hétről-hétre változó, progresszív tréning segítségével.

Ezen az alptanfolyamon kapsz egy elméleti áttekintést arról, milyen a felépítése és hogyan működik az izomfűző, milyen változások érték ezt a rendszert a baba kihordása és megszülése során. Megértheted, hogy amit tapasztalsz, illetve amit a tükörben látsz, az miért van, mitől jött létre, és mit kell tenni, hogy a negatív folyamatokat megfordítsuk.

Miután mindezt megértettük, elkezdjük az első lépcsőfok, a helyes légzés visszaprogramozását. Ha ez most nagyon unalmasnak hangzik, akkor se aggódj, mindezt izgalmas, mozgásos gyakorlatokkal fűszerezve tesszük. Minden órát egy kellemes, egész testet átmozgató bemelegítéssel kezdünk, és csak ezt követik a nagyobb koncentrációt igénylő, kifejezetten rehabilitációs gyakorlatok. Az órát egy rövid relaxációval zárjuk.

Az első lépcső gyakorlatait már a gyermekágyi időszakban, tehát a szülést követő első 6 hétben el lehet kezdeni, így akár már pár héttel a szülés után részt vehetsz a tanfolyamon, de akár hónapokkal, sőt évekkel a szülés után is hatékony segítség, régóta fennálló panaszok esetén is.

A tanfolyam ára: 17 000 Ft/fő, mely tartalmazza az állapotfelmérést is. 

A következő tanfolyam időpontja tervezés alatt. 

Szeretettel várlak!

Oros Dóra,
Mummy Tummy és gerinctréner, jógaoktató