+36 30 3650 987 | hello@aszanakucko.hu

Aktuális

Csípőnyitó workshop

Szeretettel várlak erre a csípőnyitó workshopra július 19-én, 10–13 óráig.

A workshop témája: a gátjaink feloldása. Arra fókuszálunk, hogy elengedjünk minden félelmet, feszültséget, stresszt, haragot, ami visszatart minket. 

A csípő területe felelős a mobilitásért, egyensúlyért, rugalmasságért, de nem csak a fizikai, hanem a mentális jólétünkért is. Erre a területre rakódik le a stressz és a feszültség, ami szorongáshoz, depresszióhoz és számtalan más egészségügyi problémához vezet. Ezek a problémák a csípő zártságában, rugalmatlanságában, továbbá a kismedence szerveinek megbetegedésében mutatkoznak meg. Ha foglalkozunk ezzel a területtel, fokozzuk a vérellátását és rendszeresen lazítjuk, nyújtjuk az izmokat és a szalagokat, akkor nagy segítséget nyújtunk testünknek és lelkünknek egyaránt. 

A workshop két részre bomlik:

A gyakorlat során lesznek intenzív csípőnyitó ászanák, amit mindenki a saját határait figyelembe véve gyakorolhat. 

Egy elméleti résszel is készülök, ahol megtanulhatjátok a csípő területéhez kapcsolódó szakrális csakrával kapcsolatos tudnivalókat, és nyomtatott anyagot is hozok nektek, számos csípőnyitó ászana kivitelezéséről és hatásáról. 

Mivel készülj? 

A vírusra való tekintettel – ha van – saját matraccal, törülközővel, kényelmes ruházattal, és vízzel. 
Továbbá ne felejtsd otthon a tollad sem! 

A workshop ára: 4000 Ft

Szeretettel várlak,
Mussó Erika

Margitszigeti órák

A nyár folyamán a szombati élő órákat a Margitszigeten tartom.

A helyszín a Hajós Alfréd uszoda és a Palatinusz strand között elterülő rét. 
A Parkmozi köz buszmegállónál található a Hármas büfé. A büfé előtt elsétálva jobbra gyere be a rétre. A rétet kettészeli egy kavicsos út, ennek a túlsó oldalára sétálj át, és ott van egy nagy tölgyfa (a rét északi oldala felől) földig lógó ágakkal. Ott gyülekezünk, és időjárástól függően keresünk árnyékot vagy napot (az alábbi képen oda szúrtam le a piros jelet):

Az óráknak nincs meghatározott ára, viszont adományoddal hozzájárulhatsz a stúdió fenntartásához.

Hozz magaddal jógaszőnyeget és innivalót!

Szombatonként 9:30-kor várlak.
Ha szándékodban áll jönni, jelentkezz be, hogy tudjam, vannak-e érdeklődők, és hogy tudd, nem marad-e el az óra! Rossz idő esetén a bejelentkezőkkel felveszem óra előtt a kapcsolatot.

Dóri

A stúdió újranyitása

Fokozatosan elkezdjük a stúdió újraindítását. Ezt a hónapot tekinthetjük tesztüzemnek is, az órarendünk is egy induló órarend, de készen állunk a folyamatos bővítésre, alakításra, hogy alkalmazkodni tudjunk az igényeitekhez. Ezért most azt kérjük, hogy írjátok meg, ha több vagy más órákat szeretnétek a stúdióban, szabadtéren. A lehetőségeink korlátozottak ugyan, de megpróbáljuk a lehető legjobban kihasználni.

Mivel a legfontosabb szempont mindnyájunk egészsége, átmenetileg az alábbi szabályok mentén szeretnénk működni, melyek betartására mindenkit megkérünk.

A biztonságos gyakorlás érdekében:

– A teremben gyakorlók maximális létszáma 6 fő.
– Az órákra a bejelentkezés csak úgy, mint eddig, kötelező.
– Betegen vagy betegség gyanús tünettel maradj inkább otthon!
– A stúdióba érkezve moss kezet és kérjük, hogy használj kézfertőtlenítőt is.
– Ha köhögsz, tüsszögsz, használj zsebkendőt, majd dobd a szemetesbe.
– Az öltözőt egyesével hasznájátok.
– Ha teheted, érkezz jógaruhában, így nem kell használnod az öltözőt.
– Hozz saját matracot vagy jógatörülközőt, kézmosáshoz saját törülközőt. Ha nincs saját matracod, használd a stúdióét, de az óra végén alaposan töröld át fertőtlenítő folyadékkal, és a törlőkendőt dobd az erre a célra szolgáló tároló edénybe.
– A stúdió takaróit most nem használjuk, ezért ha szükséged van rá hozd el a sajátod. Az óra végi relaxációhoz legyen pulóvered és zoknid.
– A stúdión belül igyekezz a többiektől távolságot tartani.
– A kihelyezett matracokat ne mozdítsd el a helyükről. A sajátodat a tetejére vagy az egyik matrac helyére fektetheted.
– Ha nem online órára, hanem a stúdióba jelentkeztél, de mégsem tudsz eljönni, a lemondást legalább három órával a kezdés előtt tedd meg! A limitált létszám miatt várhatóan többen szeretnének jönni, mint ahányan beférnek, kérjük ne vedd el tőlük a jógázás lehetőségét! Ellenkező esetben a foglalást úgy tekintjük, mint ha részt vettél volna az órán, azt ki kell fizetni. Köszönjük a megértésed!
– Azokat az órákat, amelyeken OFFLINE / ONLINE módon egyaránt részt lehet venni, a stúdióból közvetítjük. Ne aggódjatok, a kamerában csak az oktató látható.

Mi így készülünk:

– Kézfertőtlenítőt helyeztünk el a recepciós pulton.
– A termet óra előtt alaposan kiszellőztetjük és ha az idő engedi, nyitott ablaknál gyakorlunk.
– A stúdió matracait naponta fertőtlenítjük.
– A mosdó törölközőit naponta cseréljük.
– A matrac tisztításra szolgáló kendőket minden használat után kimossuk.
– Ha az órán használod a stúdió jógatégláját, hevederét, óra után ne tedd vissza a helyére, hogy tudjuk, melyeket kell fertőtleníteni.
– Órák után a kilincseket, fogantyúkat, pultot, mosdót fertőtlenítjük.

Vigyázzunk egymásra!


Szülésfelkészítő foglalkozás – online!

A foglalkozásra elsősorban a 35. hetet betöltött kismamákat várjuk, ha apás szülést terveznek, akkor a párjukkal együtt. Apukáknak kifejezetten hasznos foglalkozás, mivel olyan segítő technikákat tanulhatnak, amelyek birtokában már tényleg hasznosnak érezhetik magukat a szülőszobán. Az ilyen foglalkozásokon leggyakrabban párjukkal vesznek részt a kismamák, tehát több apuka is jelen van, ami az ő esetleges feszültségeiket is nagymértékben oldja.

A résztvevők kényelmes ruhával készüljenek, hogy bármilyen, akár földön ülős, térdelős gyakorlatokban is részt tudjanak venni.

A foglalkozásnak nem előfeltétele a korábbi kismamajóga gyakorlás.

Ha a foglalkozás idején még nem töltöd be a várandósságod 35. hetét, de előre láthatóan a következő ilyen alkalmon nem tudnál részt venni, jelentkezés előtt konzultálj az oktatóval. (Szülésfelkészítőt rendszerint minden hónap utolsó vasárnapján tartunk.)

A foglalkozás témái:
– vajúdás alatt alkalmazható légzéstechnikák
– vajúdási pozíciók egyénileg / párban
– medencefenék izmainak lazítása
– masszázstechnikák és olajok
– vajúdás támogatása
– szülés körüli történések
– felkészülés a szoptatásra
– szülés utáni regeneráció
– baba és család születik, egyéni kérdések megbeszélése
– relaxáció

Időpont:
Július 26. vasárnap, 14:00 – 17:00 óráig. A stúdióban személyesen vagy az otthonodból online formában is részt vehetsz a felkészítőn.

A foglalkozás ára:
4000 forint egyénileg, 5500 forint pároknak. 
Fizetés átutalással, a fizetés részletei az Online órák menüben.

Bejelentkezés e-mailben: hello@aszanakucko.hu

Szeretettel várlak!
Dóczi Veronika,
kismama- és baba-mama jóga oktató, édesanya :)


Astanga jóga 3 alkalmas workshop – teljes első sorozat

A workshopot egy későbbi időpontban tartjuk meg, amint a körülmények lehetővé teszik.

Szeretettel várunk Titeket egy 3 alkalmas Astanga jóga teljes első sorozat workshopra.

Az első alkalomra későbbi időpontban kerül sor.

A workshop célja 

 • – megismerkedés az ashtanga jóga rendszerével
 • – a teljes első sorozat biztonságos elsajátítása
 • – az szanszkrit ászana nevek megismerése és megértése 
 • – ismerkedés az ászanák élettani hatásával
 • – a nyitó és záró mantrák megtanulása 
 • – felkészítés otthoni gyakorlásra 

Az első alkalommal a fent említett pontok alapján vesszük végig az álló ászanákat, a második alkalommal az ülő ászanákat, a harmadik alkalommal a levezető ászanákat. 

A workshop előrehaladtával a gyakorlás-elmélet arány egyre inkább a gyakorlás oldalára billen majd el. 

Ára 8500Ft egyben fizetve, vagy 3000Ft / alkalom, amely bérlet alkalom + 1000Ft ráfizetéssel is igénybe vehető. 

Jelentkezés a hello@aszanakucko.hu e-mail címen, vagy a stúdióban személyesen.

Fizetés a stúdióban készpénzben, vagy átutalással. Utalási szándékod e-mailben jelezd, válaszban küldjük az ehhez szükséges információkat. 

A második és harmadik alkalom időpontjait Veletek egyeztetve fogjuk meghatározni. 

Namasté!Időpontfoglalás várólistával – az alkalmazás szabályai

Kedves vendégeink!
Időpont foglaló rendszerünk várólista funkcióval működik. Fontos, hogy mind a bejelentkezést, mind a várólistára feliratkozást felelősséggel hasznájátok.
Fussuk át, hogyan működik, mit kell tenni, ha bejelentkezel!

 • Ha egy órára bejelentkeztél, jelentkezésed kérlek vedd komolyan! Ez ugyanis azt jelenti, hogy lefoglaltál egy helyet a teremben. Ha nem tudsz eljönni, akkor mielőbb mondd le a foglalásod, hogy a helyedre valaki más bejelentkezhessen. Ha ezt nem teszed meg (ugye nem kell magyarázni), esetleg a helyet vetted el valakitől, aki szívesen gyakorolt volna.
 •  
 • Ha egy órához már kiírja a rendszer, hogy MEGTELT, akkor már csak várólistára tudsz jelentkezni. Érdemes feliratkozni, ha tényleg szeretnél jönni, mert szokott lenni lemondás.
   
 • Lehet, hogy többen is vagytok várólistán, akkor lemondás esetén a rendszer automatikusan az első feliratkozót sorolja be a megüresedő helyre.

 • Erről a lemondás pillanatában a rendszer értesítő emailt küld arra a levelezési címre, amivel regisztráltál. Ettől a pillanattól kezdve már éles foglalásod van.

 • Értelemszerűen csak akkor fogsz erről tudomást szerezni, ha figyeled a levelező fiókod. 

 • Tehát ha feliratkoztál, akkor készülj úgy, hogy aznap órára fogsz menni (még akkor is, ha esetleg nem kerül rád sor). Vigyél magaddal jógaruhát, és legkésőbb az órakezdés előtt 1 órával nézz rá a leveleződre, hiszen az utolsó pillanatban is előfordulhat, hogy valaki lemondja, és a helyét Te kapod meg!

 • Ha várólistán vagy, de a napod másképp alakul, és tudod, hogy akkor sem tudnál eljönni, ha megkapnád a felszabaduló helyet, akkor mondd le a várólistás foglalásod! Előfordul ugyanis, hogy mögötted még mások is ugyanarra a helyre várnak.
   
 • A lemondást megteheted a visszaigazoló emailben szereplő linkről, vagy a profil oldaladról (aszanakucko.hu/profilod) éppúgy, mint az éles foglalást.

 • Ha mindezek ellenére nem mondod le a foglalásod, és nem jössz el az órára, az óra árát akkor is ki kell fizetned, mivel a helyet valaki más elől foglaltad.

A várólistára feliratkozásoddal elfogadod a rendszerhasználat szabályait.