+36 30 3650 987 | hello@aszanakucko.hu

Aktuális

Kezdő gerincjóga

Újraindulnak a pénteki kora esti kezdő gerincjóga órák.
Szeptember 15-től, 17 órától ismét várunk minden kezdő, újrakezdő vagy stabil alapokat elsajátítani szándékozó gyakorlót!

Jóga nidrá gyakorlás az őszi nap-éj egyenlőség tisztelerére

Nap-éj egyenlőségről akkor beszélünk, amikor a napsugarak merőlegesen esnek az Egyenlítőre. Évente kétszer fordul elő, március 21. és szeptember 23. körül, ilyenkor a nappalok és az éjszakák egyforma hosszúak. Bár az egyenlőség napja pontosan 23-ára esik, mi a szerdai hatha jóga óra keretében, szeptember 20-án tartjuk meg az immár hagyományos napfordulós jógagyakorlásunkat.

A csillagászati ősz ezen a napon kezdődik. Ettől kezdve a Nap a Baktérítő felé távolodik az Egyenlítőtől, sugarai egyre laposabb szöget zárnak be a földtengellyel. Ezért az északi féltekén rövidülnek és hűlnek a nappalok.
Az őszi nap-éj egyenlőség régen nagy ünnepnek számított. Az emberek ilyenkor hálát adtak a természet ajándékaiért, a terményekért. A lombhullató növények levelei elszíneződnek, festőien színpompássá varázsolva a tájat.
Ez az időszak, ami a forró nyár után megkönnyebbülést hoz, ugyanakkor a végtelen termésgazdagságával ellát bennünket minden földi jóval, kiváló lehetőséget teremt, hogy fizikailag megerősítsük magunkat, felkészítve a szervezetet a közelgő tél kihívásaira. Ezért nagyon fontos, hogy ne robogjunk át ezen az időszakon, éljük át minden percét a lehető legteljesebben!
 
Ebben lesz segítségünkre ez az óra. Állj meg Te is egy pillanatra! Ha teheted, készülj fel már előre gondolatban, vedd végig, mit vársz az ősztől, és hogyan tudod a lehető legkonstruktívabban támogatni stabilitásodat a körülötted zajló folyamatokban.

A foglalkozás kicsit hosszabb lesz a megszokottnál, 1 óra 45 perc. Az óra első felében egy nem túl intenzív, de minden testtájra kiterjedő ászanagyakorlásra számíts, majd egy hosszabb és mélyebb relaxációra, egy 40 perces jóga nidrára.
A jóga nidrá jógikus alvást jelent, egy megfelelően relaxált, és kellő időn keresztül fenntartott mélyrelaxációs gyakorlat, ami teljes fizikai, mentális és érzelmi ellazulást tesz lehetővé.
A jóga nidrá gyakorlása során hozott szankalpa (kívánság, elhatározás, fogadalom) teljes bizonyossággal valóra válik, beteljesíti önmagát. Tudnunk kell a célunkat, tudnunk kell megfogalmazni egyszerű, pozitív, jelen idejű állításként, és akkor a jóga nidrá során alkalmazott szankalpa eredményes lesz. A szankalpa a tudatalattira hat, ellazult állapotban, nem az intellektus szintjén. A szankalpát csak a nyugodt, békés elme fogadja be, a gyakorlás elején és végén is elismételjük. A célunk megfogalmazása lehetőséget ad, hogy ne csupán sodródjunk, hanem pontosan meghatározott irányba haladjunk, hiszen a lecsendesült elme fogékony az önszuggesztióra.
Jóga nidrában a tudatalatti és a tudattalan határán mozgunk, az oktató hangja által közvetített vizualizáció a vezetőszál, hogy ne zuhanjunk mély alvásba.

Légy befogadó és önmagaddal szemben elfogadó, ne érkezz elvárásokkal, ne akarj koncentrálni, uralmat tartani az elméd felett. Add át magad a gyakorlásnak, az áramlásoknak, a jóga nidrának, hogy igazán pihentető, feltöltő élménnyé váljon!

Mivel hosszabb időt fogunk relaxációban tölteni, kérlek készülj fel zoknival, hosszú ujjú felsővel. Hozhatsz egy lapos kispárnát is, vagy egy összehajtogatott törölközőt a fejed alá! A stúdió felszereléséből mindenkinek jut 2 db takaró.

Szeretettel várlak ezen a rendhagyó gyakorláson!

Namasté
Dóri

Apás-anyás-babás családi jóga

Többen kértétek, hogy legyen, hát íme:
Ha szívesen megnézné apa, hogy milyen ügyes a kisbabátok, vagy neki is lenne kedve együtt jógázni veletek. Esetleg beszélgetne más édesapákkal, akkor szeretettel várunk benneteket az apás jógákon! Első alkalommal szeptember 23-án, 10 órától.

Jelentkezni a szokott módon, az Időpont foglalásnál lehet. Egy bejelentkezésre egy szülő-gyerek párossal kalkulálunk. Ha többen jönnétek, azt mindenképp jelezzétek a létszám miatt emailben!

A családi foglalkozás ára: 3500 Ft.

Család születik – szülésre és a gyermekágyas időszakra felkészítő tanfolyam – stúdiós vagy online részvétellel


A női lét egyik csodálatos állomása az anyává válás, mely szépsége mellett gyakran kétségekkel, kérdésekkel, aggodalmakkal teli. Ezeknek a nehézségeknek a megkönnyítésére hívtuk életre tanfolyamunkat, melyen végig kísérünk gondolatban a várakozás-születés-gyermekágy folyamatán. Ezeken a kiscsoportos alkalmakon bátran feltehetitek kérdéseiteket pároddal, hogy a lehető legfelkészültebben vághassatok neki ennek a csodálatos útnak. Apukáknak kifejezetten hasznos foglalkozás, mivel olyan segítő technikákat is megtanulhatnak, amelyek birtokában már tényleg hasznosnak érezhetik magukat a szülőszobán, illetve a szülőtársi szerepükben. A tanfolyamon elhangzó információk, segítő technikák, gyakorlati tapasztalatok jó kiegészítői lehetnek a kórházi szülésfelkészítő foglalkozásnak, és segíthetnek áthidalni az első hetek esetleges bizonytalanságait. A tanfolyam anyagáról jegyzetet kaptok, s lehetőségetek van a későbbiek folyamán – ha szükségét érzitek – online vagy emailben konzultálni.

Várunk benneteket sok szeretettel a várandósság 30. hetétől!
Ha valamiért ennél korábban szeretnél jönni, vedd fel velünk a kapcsolatot, s megbeszéljük!

A foglalkozások témái:

– vajúdás megindulásának jelei, mikor induljatok a kórházba

– a szülés szakaszai

– vajúdástámogatás a jóga eszközeivel (Kényelmes ruhával készüljetek, hogy bármilyen, akár földön ülős, térdelős gyakorlatokban is részt tudjatok venni!)

– fájdalomcsillapítás módjai

– beszélgetés az esetleges beavatkozásokról (császármetszés, EDA, oxytocin, szülésindítás)

– a szoptatás főbb kérdései (pozíciók, mi az igény szerinti szoptatás, a felmerülő nehézségek és azok megoldási lehetőségei)

– az első hetek kérdései (csecsemő gondozása, szoptatás, az édesanya regenerációjának támogatása, látogatók fogadása, hordozás)

A foglalkozás szombati napokon kerül megrendezésre 4 órás időtartamban, rövid szünetek közbeiktatásával, saját élményű gyakorlatokkal. Hogy tudj tervezni, a foglalkozások a következő időpontokban kerülnek megrendezésre:

október 14. szombat: 10:00-14:00

december 9. szombat: 10:00-14:00

Ára:
29 000 Ft

Jelentkezés:
Részvételi szándékod kérlek mielőbb jelezd e-mailben: veronika.doczi@gmail.com;

Az alkalmakon maximálisan 6 pár tud részt venni.

Ha egyik alkalmon sem tudtok részt venni, szeretnétek inkább egyedi időpontban jönni, vagy csak a vajúdástámogatás gyakorlati tudnivalóit szeretnétek elsajátítani, akkor keressetek bátran emailben!

Szeretettel várlak!

Dóczi Veronika,
kismama- és baba-mama jóga oktató, dúla, babahordozási tanácsadó, gyógypedagógus, 2 gyermek édesanyja

Bérletgyűjtő program

Döntsd el, milyen típusú bérleteket fogsz vásárolni az év folyamán, és tervezd meg, melyik kedvezményre startolsz rá!
– 2 db 10 alkalmas bérlet után a 3. 10% kedvezménnyel vásárolható meg;
– 5 db 10 alkalmas bérlet után ajándékba adunk 1 db 5 alkalmas bérletet;
– 4 db 5 alkalmas bérlet után az 5. 10% kedvezménnyel vásárolható meg;
– 10 db 5 alkalmas bérlet után ajándékba adunk 1 db 5 alkalmas bérletet.

Vagy a kedvezményes, vagy az ajándék bérletre gyűjts, szokásaid vagy idei terveid figyelembevételével! A kettő tehát nem kombinálható.
A gyűjtés egész évben tart, de amint összegyűjtötted a megcélzott mennyiséget, a kedvezményt máris megkapod.

Bérletedet nyomtatott formában is megkapod, amin Te is tudod vezetni a felhasznált alkalmakat, láthatod majd rajta a lejárati dátumot, és otthon gyűjtheted az ajándékért.

A stúdiólátogatás szabályai

Mindnyájunk egészségének megőrzése a legfontosabb, ezért az alábbi szabályok betartására kérünk benneteket.

– Az órákra a bejelentkezés kötelező.

– Betegen vagy betegség gyanús tünettel maradj otthon!

– A stúdióba érkezve használd a kézfertőtlenítőt vagy moss kezet!

– Ha teheted, érkezz jógaruhában, így az öltözői tumultus csökkenthető.

– Ha lehetőséged van, hozz saját matracot vagy jógatörölközőt. Ha nem a saját matracod használod, egy kisméretű törölköződ mindenképp legyen a fejed alá, hogy az arcod ne érintkezzen a matraccal!

– Ha nincs saját matracod, használd a stúdióét, de az óra végén alaposan fújd le fertőtlenítő folyadékkal, és dörzsöld át az egyszer használatos textil törlőkendővel. Használat után dobd az erre a célra szolgáló tároló edénybe.

Mi így készülünk:

– Kézfertőtlenítőt helyeztünk el a recepciós pulton.

– A termet óra előtt alaposan kiszellőztetjük és ha az idő engedi, nyitott ablaknál gyakorlunk.

– A stúdió matracait naponta fertőtlenítjük.

– A mosdó törölközőit naponta cseréljük.

– A matractisztításra szolgáló kendőket minden használat után kimossuk.

Vigyázzunk egymásra!


Időpontfoglalás várólistával – az alkalmazás szabályai

Kedves vendégeink!
Időpont foglaló rendszerünk várólista funkcióval működik. Fontos, hogy mind a bejelentkezést, mind a várólistára feliratkozást felelősséggel hasznájátok.
Fussuk át, hogyan működik, mit kell tenni, ha bejelentkezel!

 • Ha egy órára bejelentkeztél, jelentkezésed kérlek vedd komolyan! Ez ugyanis azt jelenti, hogy lefoglaltál egy helyet a teremben. Ha nem tudsz eljönni, akkor mielőbb mondd le a foglalásod, hogy a helyedre valaki más bejelentkezhessen. Ha ezt nem teszed meg, esetleg a helyet vetted el valakitől, aki szívesen gyakorolt volna.

 • A helyfoglalás lemondására az alábbiak szerint van lehetőség:
  reggeli órák előző este 22:00-ig,
  délelőtti órák aznap reggel 8:00-ig,
  esti órák aznap 12:00-ig
  a visszaigazoló emailben lévő linkre kattintva.
 •  
 • Ha egy órához már kiírja a rendszer, hogy MEGTELT, akkor már csak várólistára tudsz jelentkezni. Érdemes feliratkozni, ha tényleg szeretnél jönni, mert szokott lenni lemondás.
   
 • Lehet, hogy többen is vagytok várólistán, akkor lemondás esetén a rendszer automatikusan az első feliratkozót sorolja be a megüresedő helyre.

 • Erről a lemondás pillanatában a rendszer értesítő emailt küld arra a levelezési címre, amivel regisztráltál. Ettől a pillanattól kezdve már éles foglalásod van.

 • Értelemszerűen csak akkor fogsz erről tudomást szerezni, ha figyeled a levelező fiókod. 

 • Tehát ha feliratkoztál, akkor készülj úgy, hogy aznap jógázni fogsz, hiszen ha valaki lemondja, a helyét esetleg Te kapod meg!

 • Ha várólistán vagy, de a napod másképp alakul, és tudod, hogy akkor sem tudnál eljönni, ha megkapnád a felszabaduló helyet, akkor mondd le a várólistás foglalásod! Előfordul ugyanis, hogy mögötted még mások is ugyanarra a helyre várnak.
   
 • A lemondást megteheted a visszaigazoló emailben szereplő linkről, vagy a profil oldaladról (aszanakucko.hu/profilod) éppúgy, mint az éles foglalást.

 • Ha mindezek ellenére nem, vagy későn mondod le a foglalásod, és nem jössz el az órára, az óra árát akkor is ki kell fizetned, mivel a helyet valaki más elől foglaltad.

Időpontfoglalással és a várólistára feliratkozásoddal elfogadod a rendszerhasználat szabályait.